Tájékoztató kereskedelmi tevékenység felfüggesztéséről

Tisztelt Ügyfeleink!

Az UCB Ingatlanhitel Zrt., a BNP Paribas Personal Finance alapelveinek megfelelően, mindig is elsődleges fontosságúnak tartotta, hogy ügyfelei számára biztonságos, hosszútávon kiszámítható és átlátható hiteltermékeket biztosítson. Működésünk kezdete óta több ezer elégedett ügyfél tapasztalhatta meg azon szemlélet értékeit, melyeket az UCB, jelzáloghitel specialistaként Magyarországon gyakorolt.

Az UCB vezetősége azt a döntést hozta, hogy a piaci körülmények pozitív változásáig, hangsúlyozottan ideiglenes jelleggel, 2011. június 10-től felfüggeszti jelzálog kölcsön nyújtási tevékenységét. A pénzügyi és gazdasági válság okozta rendkívül nehéz helyzetben az UCB Ingatlanhitel Zrt. folyamatos erőfeszítéseket tett üzleti tevékenységének fenntartása érdekében, azonban az üzleti stratégia felülvizsgálatakor egyértelművé vált a menedzsment számára, hogy a fent említett döntés meghozatala elkerülhetetlen.

A tevékenység felfüggesztése természetesen nem érinti a folyamatban lévő ügyleteket, amennyiben azok július 15-ig folyósításra kerülnek (a pontos részleteket alább olvashatják).

A 2011. június 10-ét követő időszakban az UCB Ingatlanhitel Zrt. továbbra is zavartalan szolgáltatást biztosít meglévő ügyfelei részére!

Folyamatban lévő ügyletek kezelésének menete:

Határidő Folyamat
2011.05.26. Ezen a napon rendeljük meg az utolsó értékbecsléseket, tehát eddig a határnapig komplett és hiánytalan értékbecslést kell 14:00 óráig leadni részünkre. 
2011.06.10. Ezen a napon 18:00 óráig kell beérkeznie a komplett és hiánytalan hitelkérelmi dokumentációnak. 
2011.06.15. Ezen a napon hozzuk meg az utolsó hiteldöntéseket. Amennyiben befogadott ügylet kapcsán hiánypótlás áll fenn, úgy nem tudunk döntést hozni, ezért az ügylet elutasításra kerülhet. 
2011.07.15. Ezen a napon indítjuk el az utolsó folyósításokat, tehát minden folyósítási feltételt igazoló dokumentumot az ezt megelőző munkanap 18:00 óráig kell eljuttatni a részünkre. 

Fontos! A szerződéskötéssel kapcsolatban nincs konkrét határidő megszabva, azonban azt figyelembe kell venni, hogy a folyósítás indításához egy ellenőrzési munkafázison is át kell esnie az ügyleteknek, így, amennyiben túl közeli az aláírás időpontja a végső határidőhöz, előfordulhat, hogy a teljes dokumentáció leadása ellenére sem kerülhet folyósításra az ügylet. A kölcsönszerződésekben a rendelkezésre tartási idő -mely időpontig a folyósítást az UCB vállalni tudja-, az elkövetkező hetektől 2011.07.15. lesz.

A már aláírt szerződésekre a fenti szabályok nem vonatkoznak, ezekben az esetekben a megkötött szerződésben szereplő rendelkezésre tartási idő szerint járunk el.

Ügyfeleink részére a központi elérhetőségeken tudunk bővebb információt nyújtani!

Budapest, 2011.05.18.

Tisztelettel:

Magapatona Péter
UCB Ingatlanhitel Zrt.
Vezérigazgató-helyettes