Kedves Ügyfelünk!

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. (a továbbiakban: UCB) kiemelt figyelmet fordít arra, hogy személyre szabott ajánlatokkal segítse azokat az ügyfeleit, akik valamilyen okból kifolyólag fizetési nehézségekbe ütköztek, és ezáltal komoly gondot okoz nekik a hiteleik havi törlesztő részleteinek megfizetése.

Első és legfontosabb lépés, hogy amennyiben ilyen nehézségek merülnének fel az Ön életében, haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy minél előbb megoldást találhassunk a problémájára.

Amennyiben az UCB úgy ítéli meg, hogy az Ön helyzetében indokolt a fizetéskönnyítés, úgy az alábbi lehetőségek közül fogja Önnek kiválasztani azt, amelyik az Ön élethelyzetében leginkább szükséges:

1. Futamidő hosszabbítás

A futamidő meghosszabbítása azoknak nyújthat megoldást, akik a hitel felvételekor nem a leghosszabb megengedett futamidőt választották, illetve azoknak, akiknek az életkora a futamidő kitolásával sem haladja meg az UCB által meghatározott maximális életkor korlátot.
A futamidő hosszabbítással kisebb mértékben csökkenthetőek a havi terhek, de nem azzal arányosan, és ez egyben azt is jelenti, hogy a hosszabb futamidő miatt az Ön által visszafizetendő hiteldíj növekszik

2. Könnyített fizetési időszak

A könnytett időszak hossza maximum 6 vagy 12 hónap lehet. Ebben az esetben Önnek egy olyan meghatározott mértékű törlesztő részlet kerül megállapításra, amelyet ezen időszak alatt képes teljesíteni. A havonta meg nem fizetett törlesztő részletet az UCB minden hónapban hozzászámítja a tőkéhez, így a következő hónapban már egy magasabb összegű tőke figyelembe vételével kerül meghatározásra a kamat.

A könnyítések szerződésmódosításával kapcsolatban az UCB nem számít fel díjat, azonban a szerződésmódosításhoz kapcsolódó közjegyzői díjat Önnek a közjegyző részére meg kell fizetnie.

A fizetési könnyítéseket az UCB saját hatáskörében alkalmazza, az Ügyfelek egyedi élet- és pénzügyi helyzetére szabottan tesz javaslatot, hogy melyik fizetési könnyítés alkalmazható, de ehhez szükséges az Ön együttműködése is a visszafizetésre vonatkozóan. Az egyes fizetéskönnyítési lehetőségek kombinálhatóak is egymással. Ha az Ön számára valamiért mégsem fogadható el a javaslat, akkor az UCB kész arra, hogy rugalmasan új javaslatot nyújtson azért, hogy közösen megtaláljuk a leginkább megfelelőnek tartott megoldást. A javaslatról szóló döntés jogát az UCB fenntartja. A döntésben fontos szerepet játszik az Ön fizetési hajlandósága, eddigi fizetési morálja, jelenlegi élethelyzete és a visszafizetéshez szükséges együttműködő készsége.

Amennyiben úgy érzi, hogy olyan problémák adódtak az életében, amely miatt nehézségbe ütközik a fizetési kötelezettségének teljesítése, haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1/238-9800-as telefonszámon, kérje hitelkezelési kollégáink segítségét, akik segítenek Önnel közösen megtalálni a legkedvezőbb megoldást, hogy mielőbb könnyíteni tudjunk helyzetén.

UCB Ingatlanhitel Zrt.