UCB Ingatlanhitel - az európai jelzáloghitel specialista

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. az egyik legjelentősebb szakmai múltra visszatekintő pénzügyi szolgáltató Magyarországon.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. rövid története

Az Ingatlanhitel Plusz Szolgáltató Kft. (továbbikaban: Ingatlanhitel Plusz Kft.) 2000-ben alakult. A társaság kifejezetten jelzáloghitelezésre, illetve jelzáloghitelekkel kapcsolatos szolgáltatások elvégzésére sza­kosodott vállalkozás volt. Hatéves sikeres működése során élenjáró szerepet töltött be az életbiztosítással kombinált jelzáloghitel-konstrukciók kialakításában és ezek biztosítói hálózatokon keresztül történő értékesítésében. Olyan ismert banki partnerekkel működött együtt mint az FHB, a CIB vagy a Budapest Bank.

Az Ingatlanhitel Plusz Kft. 2004. júniusában részt vett az Ingatlanhitel Plusz Pénzügyi Részvénytársaság (továbbiakban: IHP) megalapításában és részvényesévé vált.

2006-ban az Ingatlanhitel Plusz Kft. és az IHP is a francia BNP Paribas Csoport leányvállalatává vált, és az IHP a cégnevét is megváltoztatta, így a társaság megnevezése 2006. október 05-től UCB Ingatlanhitel Zrt. (továbbiakban UCB) lett. Az UCB jelzáloghiteleinek forrását az eurozóna egyik legnagyobb bankcsoportja nyújtja.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. a BNP Paribas Csoport tagja

A BNP Paribas Csoport a világon a 7. legnagyobb pénzügyi szolgáltató és a 8. a világ legbiztonságosabb bankjai kategóriában. Jelenleg bevé­telének több mint 60 %-át a lakossági banktevékenységből szerzi, ennek köszönheti erős nemzetközi jelenlétét a szektorban. A lakossági banki tevékenység több, mint 121.100 embert foglalkoztat, mely a csoport teljes munkaerejének csaknem a 70 %-a. A BNP Paribas Csoport több pénzügyi szektorban a piacvezetők között szerepel. A számára kiemelkedően fontos üzletágait a legfejlettebb piacokon érvényesülő tendenciáknak megfelelően szakosodott vállalatokba csoportosítja, stratégiai szolgáltatásait – így a jelzáloghitelezést is – ilyen specializált társaságokon keresztül végzi.

A BNP Paribas Csoport jelzáloghitel-specialistája az UCB (Union de Credit pour le Bâtiment), amely Magyarországon 2006. óta van jelen.

Az UCB Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Görögországban, Ukrajnában, és 2006 óta Magyarországon is dinamikusan növekvő jelzáloghitelezési tevékenységet folytat.

Tevékenység

Az UCB üzleti stratégiájának lényege, hogy a jel­záloghitelezéssel szoros üzleti kapcsolatban álló partnerekkel - így tipikusan pénzügyi tanácsadókkal, ingatlanforgalmazók­kal, ingatlanfejlesztőkkel, ügyvédekkel, tervezőkkel és kivitelezőkkel együttműködve értékesíti speciális jelzáloghitel termékeit.

Élethelyzetekre szabott finanszírozási konstrukciók.

Nincs két egyforma ügyfél, nincs két egyforma élethelyzet. Mi nem általános célú jelzáloghiteleket kínálunk, hanem olyan speciális ter­mékeket, amelyek az ügyfél konkrét problémájára konkrét megoldáso­kat adnak – legyen szó bár ingatlanvásárlásról, bővítésről, felújításról, hitelkiváltásról vagy szabad felhasználásról.

Nincsenek kötelező gyakorlatok!

Magyarországon a bankok a jelzáloghitel nyújtásának feltételeként ál­talában előírják a számlanyitást, ezzel kényszerítve az ügyfelet , vigye át hozzájuk fizetési forgalmát. Ez sok esetben nagyon kellemetlen. Mi nem írjuk elő ügyfeleinknek, hol intézzék bankügyeiket: bármely magyarországi banknál vezetett folyószámlát elfogadunk.

Biztonságra törekvés

Budget Fix törlesztési opciónk segítségével nálunk lehetőség van a teljes futamidőre fixálni a kölcsön törlesztő részletét, tervezhető kiadást biztosítva a háztartás számára. A 3 és 5 éves kamatperiódu­sunkkal a piacon egyedülállóan hosszú időszakra biztosítunk állandó kamatszintet ügyfeleink számára. A kölcsön futamideje alatt esetlegesen bekövetkező kockázatok fedezésére ügyfeleink élet- és portfolióbiz­tosításokat köthetnek betegség, baleseti halál, kórházi ápolás, rokkantság és munkanélküliségi kockázatokra is.

Elérhető jelzálogkölcsönök- széles ügyfélkör

Termékeink kialakításakor elsősorban azt tartottuk szem előtt, hogy minél szélesebb ügyfélkört szolgálhassunk ki jelzáloghiteleinkkel, és ezt rendívül versenyképes árazással, hatékony, gyors folyamatokkal párosítsuk. Jelzáloghitel termékeink árait kockázati alapon határozzuk meg, így azok az Ügyfeleink, akik igazolható bérjövedelemmel, magas jövedelmi és/vagy ingatlanfedezettséggel rendelkeznek, a piaci árak alatt hitelezhetőek. Némi kockázati felár ellenében nálunk azok is kölcsönhöz juthatnak, akik ilyen kedvező paraméterekkel nem rendelkeznek.

Átlátható feltételek - országos elérhetőség

Filozófiánk egyik alappillére ügyfeleink érthető, szakszerű és teljeskörű tájékoztatása, hiszen csak az összes információ megléte esetén lehet felelős és nyugodt döntést hozni. Az eligazodás és választás megkönnyítése érdekében az UCB ügyfelei részére számos hasznos támogató eszköz áll rendelkezésre: kalkulátorok, összehasonlítások, magyarázatok segítik a tájékozódást. Kiemelkedő erősségünk az előhangos telefonos, illetve személyes hiteltanácsadás.

A lakáshoz, lakáskölcsönhöz kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat - például az élet- és vagyonbiztosí­tásokat, ingatlan adás-vételeket, ügyvédi szolgáltatásokat - a velünk szerződéses kapcsolatban álló, jó nevű országos, vagy helyi partner cégeken keresztül nyújtjuk az Ön számára. Munkatársaink a budapesti központon kívül számtalan nagyvárosban várják Önt.

Az UCB tehát számos előnyt kínál Önnek:

Az erős nemzetközi háttér, átlátható, érthető, kiszámítható hitelezési gyakorlatot eredményez. Az ingatlan­hitelezés területén szerzett megbízható szakmai múlt és kiváló hírnév, továbbá az eurozóna legnagyobb bankcsoport­ja által kínált erős pénzügyi háttér valamennyi kölcsönügylet megnyugtató bázisát jelenti. Az UCB az alacso­ny forrásköltségek révén versenyképes kamatokat, korrekt, teljes körű és könnyen érthető tájékoztatást, élethelyzetekre szabott finanszírozási konstrukciókat és egyedülálló megoldásokat kínál alacsony- és magas kockázatú ügyfeleknek egyaránt.